Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yüz yüze eğitim başladı – Velilere sorduk: “Çocuğumu eğitiminden geri kalmaması için okula gönderiyorum, kimseye güvenemiyoruz”

Koronavirüs salgınının başladığı ilk günden beri, okulların durumu en çok tartılışan konulardan biri oldu. Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) çevrimiçi eğitim sistemi olan EBA TV’de yaşanan teknik aksaklıklar ve çevrimiçi eğitimin yarattığı fırsat eşitsizliği aylardır hem velilerin hem de öğrencilerin kafasını karıştırıyordu. Bugün (12 Ekim), 2, 3, 4, 8 ve 12. sınıflar, koronavirüs önlemleriyle birlikte okullarda yüz yüze eğitime başladı.

İstanbul Beşiktaş‘ta, çocuklarını okula getiren velilere mikrofonu uzattık, yüz yüze eğitim hakkında ne düşündüklerini sorduk. Bazı veliler karardan memnun olduklarını söylerken bazı veliler, zorunda kalmasalar çocuklarını okula getirmeyi tercih etmeyeceklerini belirtti.

Konuştuğumuz velilerden biri, okulların piyasayı canlandırmak için açıldığını ve kısa bir süre sonra kapatılacağını düşündüğünü söyledi. Bir diğer veli ise zaten kendisinin ve eşinin çalışmak zorunda olduğunu, dolayısıyla çocuğunun zaten risk altında olduğunu, okula gitmesinin bir fark yaratmayacağını belirtti. Birçok veli, okullarda alınan önlemleri yeterli bulduğunu söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.