Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kuzey Kore’de, halka açık alanların bir kısmında sigara içmek yasaklandı

Kuzey Kore Yüksek Halk Meclisi, “vatandaşlara hijyenik yaşam koşulları sağlamak için” bazı halka açık alanlarda sigara içilmesini yasakladı. 

Kore Merkezi Haber Ajansı’nın (KCNA) haberine göre, yeni yasayla birlikte ülkede, politik ve ideoloji eğitim merkezleri, tiyatro ve sinema salonları ile sağlık merkezlerinde sigara içmek yasaklandı. KCNA, tütün ürünlerini kapsayan yasağın “sigara üretimi ve satışı üzerindeki denetimi daha sıkı hale getirerek Kuzey Koreliler’in sağlığını ve hayatını korumayı amaçladığını” aktardı. 

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) verilerine göre, Kuzey Kore’de erkek nüfusunun yüzde 43,9’u sigara içiyor. Ülkenin lideri Kim Jong-un’un da basına yansıyan fotoğraflarının büyük çoğunluğunda sigara içtiğini görmek mümkün. 

Derleyen: Özge Çakır Somlyai

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.