Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hakkında hazırlanan savaş suçları iddianamesi nedeniyle istifa eden Kosova Cumhurbaşkanı Haşim Thaçi, Lahey’de gözaltına alındı

Hollanda’nın Lahey kentinde bulunan Kosova Özel Savcılığı’nın hakkında hazırladığı “savaş suçları” iddianamesinin yetkili özel mahkemece kabul edilmesi üzerine dün Kosova Cumhurbaşkanlığı görevinden istifa eden Haşim Thaçi, aynı gün Lahey’e giderek teslim oldu ve gözaltına alındı.

Kosova Cumhurbaşkanı Haşim Taçi, hakkında hazırlanan “savaş suçları iddianamesinin” dün (5 Kasım) Lahey’deki yetkili özel mahkeme tarafından kabul edilmesi üzerine görevinden istifa ettiğini açıkladı. Kosova Özel Savcılığı’ndan yapılan açıklamaya göre, görevini bırakmasının ardından Lahey’e giden Taçi, burada yetkililere teslim olarak gözaltına alındı.

Hollanda’nın Lahey kentindeki Kosova Özel Savcılığı, eski Kosova Cumhurbaşkanı Haşim Taçi ve eski Kosova Meclisi Başkanı Kadri Veseli hakkında 1998 ve 1999 yılları arasındaki Kosova Savaşı’nda “insanlığa karşı suç” ve “savaş suçu” işledikleri gerekçesiyle iddianame hazırlayarak 24 Haziran’da yetkili özel mahkemeye sunmuştu.

Taçi ve Veseli iddianamede, Kosova Savaşı’nda yaklaşık 100 sivilin ölümünden sorumlu tutularak cinayet, sürgün ve işkence gibi savaş suçlarıyla itham ediliyor. Savaş suçlarının dışında, Taçi hakkında uyuşturucu ticareti ve organ kaçakçılığı suçlamaları da bulunuyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.