Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Türkiye genelinde getirilen sigara içme kısıtlamasını vatandaşa sorduk: “İnsanlar sigara içerken ağzındaki maskeyi çıkarıp, bahane uyduruyordu”

İçişleri Bakanlığı, dün akşam (11 Kasım) tüm il valiliklerine “Koronavirüs Tedbirleri” konulu ek genelge gönderdi. Buna göre Türkiye genelinde cadde, otobüs durağı ve sokaklarda sigara içmek yasaklandı. Sigara yasağına uymayan kişilere 900 Türk Lirası ceza uygulanacak.

Medyascope, İstanbul’daki vatandaşlara sigara içme kısıtlamasıyla ilgili ne düşündüklerini sordu. Mikrofon uzatılan vatandaşların bir kısmı karardan memnun olmadıklarını söyledi, bazıları da bu yasağa kimsenin uymayacağını dile getirdi. Maske çıkarmak için sigaranın bahane edildiğini düşünen bir vatandaş, “İnsanlar sigara içerken ağzındaki maskeyi çıkarıp, bahane uyduruyordu” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.