Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Türkiye-Hırvatistan hazırlık maçına, koronavirüs olduğu halde forma giyen Domagoj Vida damga vurdu

Türkiye A Milli Futbol Takımı dün akşam (11 Kasım) Hırvatistan ile İstanbul Vodafone Park’ta hazırlık maçında karşı karşıya geldi. 3-3 biten mücadelede skor ve futboldan daha çok Beşiktaş’ta forma giyen, Hırvat futbolcu Domagoj Vida’nın koronavirüs testi pozitif çıktığı halde sahada yer alması damga vurdu. 

Hırvatistan Futbol Federasyonu’ndan yapılan açıklamada Vida’nın durumu hakkında şu bilgiler paylaşıldı: “Türkiye ile dün akşam oynadıkları özel maç için pazartesi günü futbolculara uygulanan rutin koronavirüs testlerinin tamamının negatif olduğu belirlenirken dün sabah, bir sonraki İsveç karşılaşması için yapılan rutin testlerde Vida’nın sonucunun pozitif çıktığı belirlendi. Sağlık ekibimiz, Türkiye maçının devre arasında muhtemel bir koronavirüs pozitif sonucu olduğuna dair ön bilgi elde etmiştir. Bu olağan bir test prosedürüdür ve sonucu doğrulamak ve ‘şüpheli’ bulguların doğrulanması için bir test daha yapılır. Teknik direktör Zlatko Dalic, Vida’yı devre arasında çıkarma kararını daha önce almıştı ve oyuncu çıkar çıkmaz epidemiyolojik kurallar gereği ekibimiz tarafından izole edildi. Vida önümüzdeki birkaç gün İstanbul’da kalacak ve kendini izole edecektir.’’ 

Zlatko Dalic: ‘’Vida bir süre oynadı ve daha sonra değişmesi gerekiyordu” 

Maç sonunda basın toplantısı düzenleyen Hırvatistan Milli Takım Teknik Direktörü Dalic, Vida’yı oyundan almasını nedenini ‘’Değişmesi gerekiyordu’’ diyerek açıkladı. 

Öte yandan Vida, saha içinde Türkiye A Milli Takımı’nda oynayan bazı futbolcular ile yakın temasta bulundu. Beşiktaş’tan takım arkadaşı Dorukhan Toköz ve geçmişte siyah-beyazlı takımda birlikte forma giydiği Caner Erkin ve Cenk Tosun ile sık sık karşı karşıya gelen Hırvat stoper, Beşiktaş’taki eski hocası Şenol Güneş ile de maç öncesi sarıldı.  

Bol gollü hazırlık maçı

Türkiye ve Hırvatistan’ın karşı karşıya geldiği hazırlık maçı 3-3’lük beraberlikle sonuçlandı. Milli Takım’ın gollerini penaltıdan Cenk Tosun, Deniz Türüç ve Cengiz Ünder kaydederken, konuk takımın golleri Budimir, Pasalic ve Brekalo’dan geldi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.