Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Formula 1 DHL Türkiye Grand Prix’sinde heyecan başlıyor

Formula 1 (F1) Dünya Şampiyonası’nın 14. etabı DHL Türkiye Grand Prix’sinde heyecan bugün (13 Kasım Cuma) başlıyor.

Intercity İstanbul Park’ta düzenlenecek etabın birinci antrenman turları, saat 11.00’de başlayacak. Saat 15.00’te yapılacak ikinci antrenman turlarıyla ise ilk gün tamamlanacak.

Organizasyonda yarın (14 Kasım) saat 12.00’de pilotlar üçüncü antrenman turları için pistte olacak. Yarın, saat 15.00’te ise sıralama turları yapılacak. Dokuz yıl aradan sonra Formula 1 takvimine dahil edilen Türkiye Grand Prix’si, 15 Kasım Pazar günü saat 13.10’da başlayacak ve 5,3 kilometrelik İstanbul Park’ta koşulacak 58 turluk yarışla sona erecek.

Dokuz sene sonra yeniden İstanbul 

F1, dokuz sene sonra İstanbul’a dönerken hafta sonu pistte yarışacak sürücülerden Lewis Hamilton, Sebastian Vettel, Sergio Perez, Kimi Raikkonen ve Nico Hulkenberg, dokuz sene önce İstanbul’da düzenlenen son yarışa katılmıştı. 

Valtteri Bottas, Charles Leclerc, Max Verstappen, Alexander Albon ve Carlos Sainz gibi isimler ise Formula 1 heyecanını ilk defa İstanbul’da yaşayacak. 

Formula 1 DHL Türkiye Grand Prix’sinde bu sezonki şampiyonluğunu ilan etme şansı bulunan Lewis Hamilton, dün (12 Kasım) İstanbul Park’ta düzenlenen basın toplantısında üzerinde baskı olmadığını ve yarışta galip gelebilmek için elinden geleni yapacağını söyledi.

Mercedes’in İngiliz pilotu Lewis Hamilton

F1’de Alfa Romeo’nun 41 yaşındaki Fin pilotu Kimi Raikkonen, bugüne kadar yarıştığı 328 Grand Prix ile İstanbul’da piste çıkacak en tecrübeli pilot konumunda bulunuyor. McLaren’in 20 yaşındaki Belçika uyruklu İngiliz sürücüsü Lando Norris ise pistte yarışacak en genç pilot unvanını taşıyor.

91 birincilikle F1’de en çok yarış kazanan sürücüler sıralamasının zirvesindeki efsanevi Alman pilot Michael Schumacher‘i, hafta sonu İstanbul’da da yarışacak olan Mercedes’in İngiliz pilotu Lewis Hamilton kazandığı 83 birincilikle takip ediyor. Hamilton’ı, 53 birincilikle Alman Sebastian Vettel izlerken listenin dördüncü ve beşinci basamaklarında, 51 kez birinci olan Fransız Alain Prost ve 41 birincilik sahibi Brezilyalı Ayrton Senna yer alıyor.

Derleyen: Ali Macit

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.