Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Şehir Hepimizin (203): Geç Osmanlı döneminde İstanbul ve elektrik — Nurçin İleri ile söyleşi

Şehir Hepimizin‘in 203. bölümünde, “Forum Transregionale Studien” ve “Humboldt Üniversitesi, Re-Work” disiplinlerarası araştırma merkezlerinde misafir araştırmacı olarak kent, teknoloji ve bilim tarihi, arşiv ve kültürel miras alanında akademik çalışmalarına devam eden Nurçin İleri ile geç Osmanlı döneminde İstanbul’un elektriklendirilmesi çabaları, kent ölçekli bir elektrik santrali ve şebekesinin nasıl kurulduğuna odaklanıyor; elektrik üretimi, dağıtımı ve tüketiminin toplumun farklı kesimleri arasında ne tür karşılaşma ve çatışma alanları ürettiğine değiniyoruz. Bu yeni teknolojinin kurumlarda, kentin doğal ve yapılı çevresinde ve gündelik hayatta neden olduğu değişimleri anlamaya çalışıyoruz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.