Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İngiltere, silahlanmaya 22 milyar dolar ayırarak Soğuk Savaş’tan sonraki en büyük silah yatırımını yapacak

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, parlamentoda yaptığı konuşmada gelecek dört yıl içinde, silahlı kuvvetlere fazladan 16.5 milyar sterlin (22 milyar dolar) kaynak ayrılacağını söyledi. İngiltere’de, Soğuk Savaş bittiğinden beri silahlı kuvvetlere ilk kez bu kadar büyük kaynak ayrılacak.

Londra’daki Downing Street’te bulunan başbakanlık ofisinden yapılan açıklamada, “İngiltere’nin Avrupa’daki en büyük ve NATO’daki ikinci en büyük savunma harcamasını yaparak konumunu güçlendireceği” belirtildi.

İngiltere bu yıl, kaynaklarının önemli bir kısmını koronavirüs salgını nedeniyle halkı ve kurumları desteklemek için kullandı. Başbakan Johnson koronavirüs salgınının hâlâ sürdüğünü hatırlatarak, “Bu kararı salgın nedeniyle aldım çünkü krallığın savunulması ilk sırada olmalı” dedi. 

İngiltere’de askeri harcamalara daha fazla kaynak ayrılmasına, ülke için önemli bir anda karar verildi. Ocak ayında resmi olarak Avrupa Birliği’nden (AB) ayrılan İngiltere, 11 aylık Brexit geçiş dönemini yıl sonunda bitirecek. Ülkede, uluslararası ticaret ve ilişkilerde yeni bir dönem başlayacak. Başbakanlık ofisi yetkilileri, artan askeri yatırımların siber güvenlik ve uzay teknolojileri de dahil olmak üzere “en son teknolojiyi” hedefleyeceğini ve “savunmadaki zayıflıkların” ele alınacağını söyledi. 

Derleyen: Sema Kahriman

Kaynak: Yahoo

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.