Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ankara’nın “reform” vaadinin AB’de alıcısı var mı? Aralıkta AB’den Türkiye’ye yaptırım kararı çıkar mı? – Doç. Dr. Çiğdem Nas ve Nilgün Arısan Eralp ile söyleşi

Türkiye’ye yönelik yeni yaptırım kararlarının çıkması olası Avrupa Birliği’nin aralık ayındaki zirvesi yaklaşırken, AB’nin son yıllarda Ankara’ya karşı en ılımlı, en hoşgörülü lideri Almanya Başbakanı Angela Merkel’den dahi uyarı geldi. Oysa neredeyse eşzamanlı olarak Türkiye’de Cumhurbaşkanı Erdoğan bir yandan AB’ye zeytin dalı uzatıyor (“Geleceğimizi Avrupa ile kurmayı tasavvur ediyoruz“), bir yandan da otoriterleşmeden demokratikleşmeye dönüş mü olacak sorusunu sorduran “reform” açıklamaları yapılıyor. AB ile ilişkilerimiz ne durumda? Yakın ve orta vadede Ankara-Brüksel hattında neler beklenebilir? Yıldız Teknik Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi ve İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) Genel Sekreteri Doç. Dr. Çiğdem Nas ve Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) Avrupa Birliği Çalışmaları Merkezi Direktörü Nilgün Arısan Eralp ile konuştuk.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.