Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Eski AKP Diyarbakır Milletvekili İhsan Arslan disipline sevk edildi

Bugün Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan AKP Merkez Yürütme Kurulu (MYK), iki dönem Diyarbakır milletvekilliği yapan İhsan Arslan’ın partinin disiplin kuruluna sevkine oybirliği ile karar verdi. Arslan, yaşamını anlattığı “Aklımda Kalan ve Ardımda Kalan” kitaplarıyla ilgili bir süre önce aralarında Medyascope’un da bulunduğu yayın organlarına röportajlar vermiş ve açıklamaları yankı uyandırmıştı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan AKP MYK’sında belirlenen gündemlerin dışında kısa bir süre önce yazdığı kitaplarla ilgili Medyascope ve BBC Türkçe’ye röportaj veren eski Diyarbakır Milletvekili İhsan Arslan’ın disiplin kuruluna sevk edilmesi oylandı. Oybirliği ile alınan karar ile iki dönem milletvekilliği yapan Arslan, parti disiplin kuruluna sevk edildi.

AKP’nin kuruluşundan beri parti içinde bulunan İhsan Arslan, Mazlum-Der Genel Başkanlığı da yapmıştı. Arslan’ın AKP kurucu üyeleri arasında yer alan oğlu Ali İhsan (Mücahit) Arslan, halen Ankara Milletvekili olarak görev yapıyor.

Arslan, yaşamından kesitler içeren “Aklımda Kalan ve Ardımda Kalan” kitaplarında, AKP döneminde yapılan icraatların yanı sıra, AKP’nin bazı politikalarına yönelik eleştirilerini dile getirmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.