Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Unilever şirketi, Yeni Zelanda’da haftada dört gün çalışma modelini deneyecek

Dünyanın önde gelen gıda, bakım ve temizlik maddesi üreticilerinden Unilever, Yeni Zelanda’da bulunan ofisindeki çalışanlarının önümüzdeki yıl boyunca haftada yalnızca dört gün çalışacağını açıkladı. Şirket, önümüzdeki hafta başlatılacak ve bir yıl sürecek uygulama kapsamında dört günlük çalışma modelinin çalışanların verimliliği üzerine etkilerini gözlemleyecek.

Şirketin Yeni Zelanda ofisinde çalışan 81 personelin de çalışma günlerinin beşten dörde ineceği aktarılırken personelin maaşları ve çalışma saatleri bu değişiklikten etkilenmeyecek. Unilever’in Yeni Zelanda’daki ofisinin yöneticilerinden Nick Bangs, The Guardian’a yaptığı açıklamada, şirket olarak hedeflerinin çalışma saatlerini uzatmak değil, “iş yapış şeklini değiştirmek olduğunu” belirtti.

Unilever’in Yeni Zelanda’da bulunan ofisinde üretim yapılmıyor. Çalışanlar satış, dağıtım ve pazarlama birimlerinde çalışıyor. Türkiye’de beş bin, dünyada ise 155 binden fazla çalışanı olan Unilever, uygulamanın sonuçlarına göre dört günlük çalışma modelini dünyanın farklı yerlerindeki ofislerinde de gündemine alacak. 

Yaklaşık 250 çalışanı olan Yeni Zelandalı emlak şirketi Perpetual Guardian da 2019 yılında çalışma günlerini beşten dörde indirmiş ve çalışanların verimliliğinde kayda değer bir artış olduğunu açıklamıştı. Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern’in, şirketleri koronavirüs salgını süresince dört günlük çalışma modelini düşünmeye teşvik etmesiyle tartışılmaya başlanan bu çalışma modelinin yakın gelecekte farklı şirketler tarafından da uygulanması bekleniyor.

Derleyen: Alp Akiş

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.