Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Muhtarlar İstanbul’un en riskli mahallelerini anlatıyor (6) – Güneşli Mahallesi: “Maske yok, mesafe yok”

Haber: Alp Akiş & Ali Macit 

İstanbul Kırılganlık Haritası ve Hayat Eve Sığar (HES) uygulamalarına bakıldığında İstanbul’un Bağcılar ilçesine bağlı 47 bin nüfuslu Güneşli Mahallesi, koronavirüs salgını yoğunluğunun yüksek olduğu bölgelerden biri. Yaklaşık 40 yıldır mahallenin muhtarlığını yapan Atik Yağmur ve mahalle sakinleriyle salgının seyrini ve virüse karşı alınan önlemleri konuştuk.

Salgının başlangıcından bu yana koronavirüs salgını kapsamında alınan sıkı önlemlere rağmen Bağcılar’ın Güneşli Mahallesi, HES uygulamasında en riskli gözüken bölgelerden biri. Muhtar Atik Yağmur, mahallede çok fazla hasta olmadığını söyledi. Bazı mahalle sakinleri Yağmur’un tam tersi yönünde görüş bildirirken bazıları HES uygulamasındaki gibi bir yoğunluğun sözkonusu olmadığını söyledi. 

‘’Ben de 15 gün karantinadaydım’’

Muhtar Yağmur, torununun “grip benzeri” bir hastalık geçirdiğini, hastalığın kendisine de bulaştığını ve 15 gün izole olduğunu belirtti. Mahallede vakaların artmasının nedeninin insanların tedbirsizliği olduğunu söyleyen Yağmur, “Maske yok, mesafe yok, ellerinde sigarayla geziyorlar” diye konuştu.  

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.