Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Pfizer-BioNTech üretimi koronavirüs aşısının ilk dozu İngiltere’de 90 yaşındaki bir kadına yapıldı: “Bugüne kadar aldığım en iyi erken doğum günü hediyesi”

İngiltere’de koronavirüs aşısının ilk doz uygulamaları başladı. Önümüzdeki haftalarda Birleşik Krallık genelinde sağlık çalışanları ve bakımevlerindeki yaşlılar gibi öncelikli gruplara uygulanması planlanan 800 bin doz Pfizer-BioNTech ortaklığı üretimi koronavirüs aşısının ilki, 8 Aralık Salı sabahı, Türkiye saati ile 09.31’de, 90 yaşındaki Margaret Keenan’a uygulandı. Önümüzdeki hafta 91. yaş gününü kutlayacak olan Keenan, aşı için “Bugüne kadar aldığım en iyi erken doğum günü hediyesi” dedi. 

Birleşik Krallık, dünya üzerinde Pfizer-BioNTech üretimi koronavirüs aşısını resmen onaylayan ve uygulamalara başlayan ilk ülke oldu. 800 bin dozluk ilk aşı grubunun ardından, İngiltere’nin aralık ayı sonuna kadar dört milyon doz daha aşı tedarik etmesi bekleniyor. BBC’ye konuşan İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock, “Önümüzde uzun bir yol var ancak bu aşı sayesinde tünelin sonundaki ışığı görebiliyoruz” dedi. Ülke genelinde koronavirüs aşısı uygulamalarının ilk ayağında sağlık çalışanlarına ve 80 yaşın üstündeki bireylere öncelik verilmesiyle, Birleşik Krallık’ta hayatın adım adım “normale dönmesi” hedefleniyor.

“Yılbaşında ailemle ve sevdiklerimle birlikte vakit geçirebileceğim”

Aşının ilk uygulandığı İngiltere vatandaşı olan Margaret Keenan, duygularını şöyle dile getirdi: “Koronavirüse karşı aşılanan ilk insan olduğum için kendimi çok ayrıcalıklı hissediyorum. Bugüne kadar aldığım en iyi erken doğum günü hediyesi. Yılın büyük bir kısmını tek başıma geçirdikten sonra nihayet yılbaşında ailemle ve sevdiklerimle birlikte vakit geçirebileceğim. Benimle ilgilenen Ulusal Sağlık Sistemi (NHS) personeline ne kadar teşekkür etsem az. İmkânı olan herkese aşıyı yaptırmalarını tavsiye ediyorum. Eğer ben 90 yaşında yaptırabildiysem, siz hayli hayli yaptırabilirsiniz.”  

Derleyen: Özge Çakır Somlyai

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.