Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

BMW, Amazon ile veri merkezi geliştirdi: Hedef, yapay zekâ ile tüketici taleplerini algılayıp verimliliği artırmak

Alman otomobil üreticisi BMW, Amazon’un bulut bilişim bölümü ile bir veri merkezi geliştirdi. Bu merkez sayesinde BMW, verimliliği artırmak için “büyük veriyi” daha fazla kullanacak.

BMW Veri Transformasyon Başkan Vekili Kai Demtröder, “Biz içgüdüsel kararlardan veri tabanlı kararlara geçmek istiyoruz. BMW bünyesinde çalışan birkaç yüz veribilimci var ama hedefimiz veriyi herkes için erişilebilir kılmak” dedi.

Demtröder, koronavirüs salgını sırasında BMW’nin kendi “bulut veri merkezinin” yetersiz olduğunu kanıtladığını söyledi. Amazon Web Services (AWS) verileri ise Alman otomobil üreticisine hangi tedarikçi firmalarında sorun olduğunu gösterdi. 

2015 yılından beri birlikte çalışan BMW ve AWS, bir buçuk yıldır BMW’nin veri merkezini geliştirmekle uğraşıyor. Beş bin civarı BMW çalışanının AWS teknolojilerini kullanmayı öğrenerek veriyi daha iyi kullanması hedefleniyor.

Veri merkezi, yapay zekâ kullanarak tüketicilerin taleplerini algılayacak. Böylece BMW tedarikçilerden doğru parçaları sipariş edebilecek. Pazar araştırma şirketi MarketsandMarkets’a göre bu yılki değeri 50,1 milyar dolar olan bulut depolama hizmetlerinin 2025 yılında 137,3 milyar dolar olması bekleniyor. 

Derleyen: Sema Kahriman

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.