Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kanada, Pfizer-BioNTech’in ürettiği koronavirüs aşısının kullanımını onayladı

Pfizer-BioNTech tarafından geliştirilen koronavirüs aşısı için acil kullanım onayı veren Kanada, İngiltere’nin ardından aşıya onay veren ikinci ülke oldu.

Kanada, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) merkezli Pfizer ve Almanya merkezli BioNTech firmaları tarafından üretilen koronavirüs aşısının kullanımını onayladı.

Kanada Federal Sağlık Bakanlığı’nın resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, Pfizer ve BioNTech firmaları tarafından üretilen koronavirüs aşısının kullanımına onay verildiği duyuruldu. Aşıdan bu ay içinde 249 bin doz, 2021 yılının Mart ayına kadar da toplam dört milyon doz alınacağı belirtildi. Böylece Kanada, ABD ortaklığıyla üretilen aşıyı, ABD’den önce kullanmaya başlayacak.

Aşı şimdilik yalnızca 16 yaşının üzerindeki kişilere uygulanacak, daha küçük yaştaki kişiler içinse aşıyla ilgili yeni verilerin açıklanması beklenecek.

Kanada Başbakanı Justin Trudeau pazartesi günü (7 Aralık) yaptığı açıklamada, aşının 14 aşı merkezine gelecek hafta ulaşacağını söylemişti.

İngiltere de Pfizer ve BioNTech’in ürettiği koronavirüs aşısına kullanım onayı verdiğini 2 Aralık’ta açıklamıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.