Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Muhtarlar İstanbul’un en riskli mahallelerini anlatıyor (7) – Fevzi Çakmak Mahallesi: “Hastalar pozitif olduğu halde evde kalmıyor”

İstanbul Kırılganlık Haritası ve Hayat Eve Sığar (HES) uygulamalarına bakıldığında İstanbul’un Esenler ilçesine bağlı Fevzi Çakmak Mahallesi, koronavirüs yoğunluğunun en yüksek olduğu bölgelerden biri. 33 bin nüfuslu Fevzi Çakmak Mahallesi’nin muhtarı Turgay Özer, koronavirüs ile mücadelede gelinen noktayı ve önlemleri Medyascope’a anlattı.

‘’Hastalar evde durmuyor’’

Muhtar Turgay Özer, zaman zaman filyasyon ekipleri ile birlikte hasta denetimine gittiklerinde, evde olması gereken hastaların dışarda olduğunu fark ettiklerini belirterek “Hastayı arıyoruz, ‘Evdeyim’ diyor. Cama çık seni bir göreyim dediğim zaman, şaşırıyor” diye konuştu. Özer, testi pozitif çıkan mahalleli bir gencin evine gittiklerinde yaşadıklarını ise şöyle anlattı: “Eve gidiyoruz, annesi duşta diyor. Ne zaman gitsek duşta. En son çocuğunu, ATM’den para çekmeye göndermiş. 

‘’Esenler bir tekstil ilçesi, insanlar hep iç içe çalışıyor’’ 

Muhtar Özer, Esenler’deki artışın nedenini ise ilçedeki tekstil faaliyetlerinin yoğunluğuna bağladı. İlçede yoğun bir insan sirkülasyonu olduğunu belirten Özer ‘’Esenler’de tekstil sitesi var. Burada insanlar hep iç içe çalışıyor’’ dedi.  

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.