Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Muhtarlar İstanbul’un en riskli mahallelerini anlatıyor (8) – Siyavuşpaşa Mahallesi: “Koronavirüse yakalanan hastalara filyasyona gittiğimizde insanlar, ‘Ben bugün pazara gittim’ diyor”

İstanbul Kırılganlık Haritası ve Hayat Eve Sığar (HES) uygulamalarına bakıldığında İstanbul’un Bahçelievler ilçesine bağlı Siyavuşpaşa Mahallesi, koronavirüs yoğunluğunun en yüksek olduğu bölgelerden biri. 100 bin nüfuslu Siyavuşpaşa Mahallesi’nin muhtarı ve İstanbul Muhtarlar Federasyonu Başkanı Selami Aykut, koronavirüsle mücadelede muhtarların rolünü ve mahallelerdeki vaka yoğunluğunu Medyascope’a anlattı. 

“Koronavirüs nedeniyle bir muhtar vefat etti, 50 muhtar koronavirüse yakalandı”

Aykut, koronavirüs nedeniyle şu ana kadar bir muhtarın vefat ettiğini, 50 muhtarın da virüse yakalandığını söylerken, insanların ihtiyaçları yüzünden dışarı çıktığını, bu dışarı çıkmalara engel olamadıklarını vurguladı. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.