Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

S-400 yaptırımları yürürlükte – Yörük Işık: “Trump döneminde Türkiye-ABD ilişkilerini belirleyen ‘al-ver’ döneminin sonuna geldik, düzgün bir diplomasiyle bu yaptırımların üstesinden gelinir”

Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) Donald Trump yönetimi, Rusya’dan S-400 aldığı için Ankara’yı giderayak cezalandırdı. ABD’nin Hasımlarına Yaptırımlar Yoluyla Karşı Koyma Yasası (CAATSA) uyarınca dün (14 aralık) ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından açıklanan sözkonusu yaptırımlar, öncelikle Türkiye’nin Savunma Sanayii Başkanlığı’nı (SSB) hedef alıyor, herhangi bir uluslararası finansal kuruluşun SSB’ye 10 milyon doları aşan kredi ve borç vermesi engelleniyor. Türkiye’ye ABD ürün ve teknolojileri için ihracat lisansı ve yetkilerinin verilmesi de yasaklanıyor. Yaptırımları Medyascope’a değerlendiren uluslararası ilişkiler uzmanı Yörük Işık, Türkiye-ABD ilişkilerinde bir dönemin sona erdiğini, Trump’ın Joe Biden’a tatsız bir hediye bıraktığını, kurumsal bir diplomasiyle bu sorunun üstesinden gelinebileceğini anlattı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.