Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İsrail ve Suudi Arabistan liderleri gizlice buluştu — Yörük Işık: “Türkiye Körfez’de yaşanan gelişmelerin dışında bırakılıyor, yakın zamanda Katar da İsrail ile masaya oturacak”

İsrail ve Suudi Arabistan liderleri tarihlerinde ilk kez bir araya geldi. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu‘nun Suudi Arabistan’a giderek, Veliaht Prens Muhammed bin Salman ile görüşmesinin bölge ülkelerine ve Türkiye’ye etkisini, uluslararası ilişkiler uzmanı Yörük Işık değerlendirdi.

Türkiye’nin bütün bu gelişmelerin dışında bırakıldığını söyleyen Işık, Ankara’nın en önemli müttefiklerinden Katar‘ın da yakın bir zamanda İsrail ile ilişkilerini normalleştireceğini belirtti. Işık’a göre bu ziyaret aynı zamanda Suudi Arabistan’ın da yeni ABD başkanı olarak Joe Biden’ı görmesi anlamına geliyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.