Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Avustralya’da 130 kama kuyruklu kartalı öldüren kadına dava açıldı

Avustralya’nın Violet Town kasabasında yaşayan bir kadın hakkında, kendi mülkiyetinde koruma altında tutulan yaklaşık 130 kama kuyruklu kartalı vahşice öldürdüğü gerekçesiyle dava açıldı.

The Guardian’ın haberine göre polis, Yaban Hayatını Koruma ve Düzenleme Kurulu’ndan yetkililerle birlikte bölgede araştırma yaptı ve birçok kama kuyruklu kartalı ölü olarak buldu. Ağustos ayı içinde kadının evini arayan yetkililer, araştırma sırasında koruma altındaki birçok kuş ve kartalı ölü buldu. Kadın önümüzdeki yıl, Benalla kentinde mahkemeye çıkarılacak.

Avustralya’da yerli kuşları öldürmenin ya da ruhsatsız olarak bulundurmanın para ve iki yıla kadar hapis cezası var. Yaban Hayatı Koruma ve Düzenleme Kurulu Başkanı Kate Gavens“Kurul bu tür konuları çok ciddiye alıyor. Kama kuyruklu kartallar, Victoria’nın en büyük yırtıcı kuşları ve çevremizin önemli bir parçası. Bu soruşturma, koruma kurulunun vahşi yaşam suçlarıyla mücadele etmek konusundaki kararlılığını gösteriyor” dedi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.