Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Metin Lokumcu davası güvenlik gerekçesiyle Artvin Hopa’dan Trabzon’a nakledildi

Artvin Hopa 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yarın (24 Aralık) görülmesi planlanan Metin Lokumcu davası, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın kararıyla ilk duruşmadan bir gün önce Trabzon’a alındı. Güvenlik gerekçesiyle Trabzon’da görülecek dava için henüz yeni bir tarih belirtilmedi. 

24 Aralık Perşembe günü Hopa 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülmesi planlanan davanın mahkeme tarafından “güvenlik” gerekçesiyle başka bir şehre nakli istenmişti. 

Hopa 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nin talebi üzerine Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, davanın Trabzon Asliye Ceza Mahkemesi’ne nakline karar verdi. 

Metin Lokumcu’nun ailesi davanın nakli talebine daha önce tepki göstermiş ve duruşmaya katılmayacağını duyurmuştu. 

Ne olmuştu? 

31 Mayıs 2011’de dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Hopa’da miting düzenleyeceği sırada hidroelektrik santral (HES) karşıtı protesto düzenleyenlere polis müdahale etmiş ve emekli öğretmen Metin Lokumcu hayatını kaybetmişti. Adli tıp raporunda, Metin Lokumcu’nun yoğun biber gazına maruz kaldığı için kalp krizi geçirdiği belirtilmişti. Lokumcu’nun ölümüne ilişkin soruşturma, dokuz yıl sonra tamamlandı.  Lokumcu’nun ölümüne neden olan polis müdahalesiyle ilgili dönemin Artvin İl Emniyet Müdürü Muhsin Armağan ve Hopa İlçe Emniyet Müdürü’nün de aralarında bulunduğu sekiz kişiye dava açıldı. “Taksirle ölüme sebebiyet vermek” suçlamasıyla açılan davanın ilk duruşması 24 Aralık’ta görülecekti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.