Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sinovac aşının üçüncü faz sonuçlarını açıklamak için ek süre istedi, Brezilya aşının bağışıklık sağlamada “yüzde 50 eşiğini geçtiğini” duyurdu

Brezilya, Çin merkezli ilaç firması Sinovac‘ın geliştirdiği koronavirüs aşısının “güvenli ve etkili olduğunu” açıkladı. İlaç şirketi, Türkiye’de de deneyleri devam eden aşının üçüncü faz sonuçlarını eşzamanlı açıklamak için 15 gün ek süre istedi.

Sinovac’ın geliştirdiği Coronavac aşısının Brezilya’daki klinik deneylerinde, bağışıklık sağlamada yüzde 50’yi geçtiği duyuruldu. Brezilya, Coronavac aşısının ileri aşama denemelerini tamamlayan ilk ülke olsa da aralık ayı başında açıklanacağı söylenen ayrıntılı rapor, ilaç şirketi tarafından üçüncü kez ertelendi.

Sinovac’ın Brezilya deneylerine 13 bin işi katıldı. Brezilya Butantan Enstitüsü ve Sao Paulo eyalet yetkilileri, aşının güvenli ve etkili olduğunu açıkladı.

Butantan Enstitüsü Direktörü Dimas Covas ve Sao Paulo Eyaleti Sağlık Sekreteri Jean Gorinchteyn, pazartesi günü (21 Aralık), üçüncü faz yani son deneyleri tamamlanan Coronavac aşısına ilişkin açıklama yaptı.

Coronavac’ın, ülkede acil kullanımına izin verecek eşiğe ulaştığını belirten Covas, Sinovac’ın, Brezilya ve diğer ülkelerdeki aşı deneylerinin sonuçlarını eşzamanlı açıklamak için 15 gün ek süre istediğini söyledi.

Sao Paulo Sağlık Sekreteri Gorinchteyn de Coronavac’ın, Dünya Sağlık Örgütü’nün bir aşı adayının bağışıklık kazandırabilmesi için alt sınır olarak değerlendirdiği yüzde 50 eşiğini geçtiğini belirtti.

Sinovac ise üçüncü faz denemesinin tüm sonuçları toplandığı ve birleştirildiği için gecikme olduğunu bildirdi. İlaç şirketi, Brezilya, Endonezya ve Türkiye’de de Coronavac aşısı denemeye devam ediyor. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.