Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Malezya’da koronavirüse yakalanan işçilerini zorla çalıştıran Top Glove’dan sonra, işçilerini kötü şartlar altında çalıştıran bir başka plastik eldiven üreticisi Brightway’e de ceza

Malezya’da İnsan Kaynakları Bakanlığı’na bağlı Çalışma Birimi, plastik eldiven şirketi Brightway Holding ve holdinge bağlı bazı alt şirketler hakkında işçileri kötü şartlar altında çalıştırdıkları iddiasıyla suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyor.

Reuters’ın haberine göre, Malezya İnsan Kaynakları Bakanlığı’na bağlı Çalışma Birimi’nin yetkilileri, 27 Aralık Pazar günü yaptıkları açıklamada, Brightway Holding’in uygun bir konaklama belgesine sahip olmadığı ve şirket bünyesinde eldiven üreten birçok tesisinin, asgari temizlik ve hijyen standartlarına uymadığını belirtti.

Çalışma Birimi’ne bağlı yetkililer ayrıca işçilerin kaldığı barınaklardaki havalandırma ve konaklama imkanlarının yasal standartlara uygun olmadığını tespit ederken, suçlamaların hedefindeki Brightway ise henüz iddialara yönelik bir açıklama yapmadı.

Geçen hafta da yine Malezya merkezli eldiven üreticisi Top Glove şirketinin, işçilerini koronavirüse yakalanmalarına rağmen zorla çalıştırdığı ortaya çıkmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.