Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İstanbul’da 15 Ocak’tan itibaren 20 yaş altı ve 65 yaş üzeri vatandaşlar toplu taşıma kullanamayacak

İstanbul Valiliği İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi kararına göre koronavirüs önlemleri kapsamında 15 Ocak 2021 tarihinden itibaren 65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşlar toplu taşıma aracı kullanamayacak. 

İstanbul’da toplu ulaşımda Hayat Eve Sığar (HES) kodu kullanımı 15 Ocak 2021’den itibaren zorunlu hale geliyor. HES kodu ile İstanbulkart eşleştirmesini yapmayan kişiler, dört gün sonra toplu taşıma araçlarını kullanamayacak.

İstanbulkart Twitter hesabından yaptığı açıklamayla, 15 Ocak 2021 tarihinden itibaren 20 yaş altı ve 65 yaş üzeri kişilerin İstanbul Valiliği Hıfzıssıhha kararı ile toplu taşıma kullamayacaklarını duyurdu. 

HES uygulaması ya da SMS üzerinden HES kodu alan kişi, İstanbulkart internet sitesine girerek, kişisel bilgilerini içeren alanları doldurarak eşleştirebilecek. İstanbulkart mobil kullanıcısı olanlar, uygulamaya ilk girişte gerekli yönlendirmelerle birkaç adımda tanımlamayı yapabilecek.

Koronavirüs önlemleri kapsamında 20 yaş altı ve 65 yaş üzerindeki kişiler sokağa çıkma yasağına tabi tutuluyor. 21 Kasım Cumartesi gününden itibaren yürürlüğe giren yeni düzenlemelerle 65 yaş ve üzeri kişiler 10.00-13.00 saatleri, 20 yaş altı vatandaşlar ise 13.00-16.00 saatleri arasında sokağa çıkabiliyor. Yapılan son düzenlemeye göre, 20 yaş altı ve 65 yaş üstü olanlar cuma namazı saatlerinde ise yasaktan muaf. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.