Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gezi Parkı davası: Yurtdışında yaşayan yedi kişinin yargılandığı, ana davadan ayrılan dosyanın üçüncü duruşması bugün yapılacak

Gezi Parkı davasında yurtdışında oldukları gerekçesiyle dosyaları ayrılan yedi kişinin yargılandığı davanın üçüncü duruşması bugün İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek. Bir önceki duruşmada mahkeme, sanıklar Can Dündar, Memet Ali Alabora, Ayşe Pınar Öğün, Gökçe Tüylüoğlu, Handan Meltem Arıkan, Hanzade Hikmet Germiyanoğlu ve İnanç Ekmekçi’nin beraat taleplerini reddetmişti.

Gazeteci Can Dündar, oyuncular Mehmet Ali Alabora ve Pınar Öğün, Açık Toplum Vakfı çalışanı Gökçe Yılmaz, yazar Handan Meltem Arıkan, Sivil Toplum Geliştirme Merkezi Koordinatörü Hanzade Hikmet Germiyanoğlu ve sivil toplum kuruluşu çalışanı İnanç Ekmekçi’nin yargılandığı Gezi Parkı davasının ikinci duruşması bugün İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesinde yapılacak. 15 Eylül 2020’deki ikinci duruşmada mahkeme heyeti, sanıkların beraat taleplerini reddetmişti.

Sanıklar hakkında “hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs etme, mala zarar verme, tehlikeli maddelerin izinsiz olarak bulundurulması veya el değiştirmesi, ibadethanelere ve mezarlıklara zarar verme, nitelikli yağma, nitelikli yaralama, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’na muhalefet” suçlamalarından ağırlaştırılmış müebbet ve 2 bin 970 yıl hapis cezası isteniyor.

Sanık olarak yargılanan yedi kişi yurtdışında yaşadığı ve henüz ifadeleri alınmadığı için dosyaları ana davadan ayrılmıştı. Ana davanın karar duruşması 18 Şubat 2020 tarihinde yapılmış ve dokuz sanığın beraatıyla sonuçlanmıştı.

Aynı davada mahkeme, tek tutuklu sanık iş insanı Osman Kavala’nın tahliye edilmesine karar vermiş, Mücella Yapıcı, Can Atalay, Tayfun Kahraman, Çiğdem Mater, Ali Hakan Altınay, Mine Özerden, Yiğit Aksakoğlu ve Yiğit Ali Ekmekçi’nin tüm suçlardan beraatına hükmetmişti. Kavala, cezaevinden çıkmadan, daha önce tahliye edildiği ve “casusluk” suçlamasıyla yargılandığı dava nedeniyle gözaltına alınıp tekrar tutuklanmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.