Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İstanbul’a 142 yeni Halk Ekmek büfesi açılıyor: Şehit yakınları, gaziler ve engelliler işletecek

İstanbul’da 142 yeni Halk Ekmek büfesi açılıyor. İstanbul’un tüm ilçelerinde faaliyete geçecek yeni büfeler sadece şehit yakınları, gaziler ve engelliler tarafından işletilebilecek.

İstanbul Halk Ekmek (İHE) büfeleri sadece şehit yakınları, gaziler, yüzde 40 veya üzeri engelliler tarafından işletilecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi’nde alınan bu kararla birlikte halihazırda 177 İHE büfesinin hizmet verdiği İstanbul genelinde büfe sayısı 319’a yükselecek.

Bu büfelerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından üretilen ürünler dışında bir satış yapılmayacak. İHE ürünlerinin daha ulaşılabilir olması amacıyla talep eden bakkalların da satış yetkisi olacak. İHE, İstanbul’da halen 373 bakkala ekmek veriyor. 

İBB Meclisi’ndeki tartışmada, 25 yıllık AKP yönetiminde sadece üç şehit yakınına büfe işletme hakkının verildiğini belirten CHP’li üyeler, işletmeciler arasına kadınların da alınması gerektiğini söyledi. AKP’li üyeler ise mobil büfelerin tanesinin 15 bin TL olduğunu ve 30 bin ekmeğin geri gönderildiğini belirtti. 

142 yeni büfe teklifi daha önce de İBB Meclisi’ne getirilmiş ancak AKP’li üyelerce reddedilmişti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, ret kararı üzerine mobil büfeleri devreye sokmuştu. 

Meclis toplantısında ayrıca, İBB kullanımındaki Esenler Kemer Stadyumu ve Esenler Spor Kompleksi binası 15 yıl süre ile Esenler Belediyesi’ne tahsis edildi. 

Arnavutköy ve Şile sınırları içindeki alanlarda, İBB’ye ödenen bedellerden ilçe belediyelerinin de yararlanması teklifi de kabul edildi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.