Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İstanbul’da toplu taşımada HES kodu zorunluluğu başladı – İstanbullular ne diyor?

Kamere ve Kurgu: Ali Macit & Alp Akiş

Toplu taşımada kullanılan İstanbulkartlar’ın HES kodları ile eşleştirilmesi koronavirüs salgını önlemleri kapsamında zorunlu hale getirildi. 15 Ocak’ta hayata geçirilen bu uygulama sebebiyle İstanbulkart’ını HES kodu ile eşleştirmemiş olan İstanbullular, İçişleri Bakanlığı’nın “Şehir İçi Toplu Ulaşımda HES Kodu Sorgulaması” başlıklı genelgesi uyarınca toplu taşıma araçlarını kullanamayacak.

Muhabirlerimiz Ali Macit ve Alp Akiş, uygulamanın vatandaşa nasıl yansıdığını aktarmak için işlek toplu taşıma duraklarındaydı. Muhabirlerimize konuşan herkes, İstanbulkart’larını HES kodları ile eşleştirmişti. Konuştuğumuz kişiler, uygulamayı beğendiklerini belirtti ancak kimileri de uygulamanın etkili olamayacağını söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.