Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Prof. Bengi Semerci anlatıyor (89): Çevrimiçi alışveriş bağımlılığı

Çevrimiçi alışveriş koşullarının kolaylaşması, günün her saati ulaşılabilmesi, karşılaştırma yapılabilmesi, kısa sürede çok seçeneğe ulaşılabilmesi, promosyonlar, reklamlar, eve teslim nedeniyle gittikçe cazip hale geldi. Bu cazibe aynı zamanda çevrimiçi alışverişin bir bağımlılık oluşturma riskini de ortaya çıkardı.

Bu videoda Prof. Dr. Bengi Semerci, çevrimiçi alışverişin artış nedenlerinden, alışverişin insan psikolojisine etkisinden ve ne zaman sorun haline gelerek bir davranışsal bağımlılık olabileceğinden bahsediyor. Ayrıca çevrimiçi alışverişin bağımlılık haline gelmemesi için alınabilecek önlemleri aktarıyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.