Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: “Yarın sabahtan itibaren 75 yaş üzerindeki vatandaşlarımızı sağlık kuruluşlarında aşılamaya başlayacağız”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugün (27 Ocak) düzenlenenen Bilim Kurulu toplantısı sonrası yazılı açıklama yaptı. 28 Ocak Perşembe sabahından itibaren 75 yaş üzerindeki vatandaşların sağlık kuruluşlarında aşılanmaya başlayacağını duyuran Koca, alınan önlemlere rağmen vaka sayılarındaki düşüşün yavaşladığını belirtti.

Fahrettin Koca’nın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Tedbirlere sıkı sıkıya uymaya devam etmeliyiz”

Bilim Kurulu toplantısı sonrası yazılı açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, vaka sayılarındaki düşüşün yavaşladığına dikkat çekti: “Alınan tedbirlerle vaka sayısında yüzde 80’e varan hızlı bir düşüş sağlandı. Ancak bütün çabalarımıza rağmen bu düşüş yavaşladı. Dünyada da artan risk durumu göz önüne alındığında tedbirlere sıkı sıkıya uymaya devam etmemiz gerektiği ortada. Tedbirlerdeki kontrolsüz gevşemeler bir sonrakini daha zor atlatabileceğimiz dalgalanmalara yol açabilir. Tedbir ve temkini elden bırakmamamız gerekiyor. Salgının tüm dünyaya bir kişiden yayıldığını aklımızdan çıkarmamalıyız.”

“Yarın sabahtan itibaren 75 yaş üzerindeki vatandaşlarımızı aşılamaya başlayacağız”

Aşılama çalışmalarının sürdüğünü belirten Koca, “Pazartesi günü 80 yaş üzerindeki vatandaşlarımızın sağlık kuruluşlarında aşılanmasına başlanmıştı. Yarın sabahtan itibaren yeni bir adıma geçerek 75 yaş üzerindeki vatandaşlarımızı sağlık kuruluşlarında aşılamaya başlayacağız. Yarından itibaren 75 yaş üzeri vatandaşlarımız sağlık kuruluşlarından randevu alarak aşı olmaya gidebilecekler” dedi.

“Sağlık ordumuz silahlandı, büyüklerimiz koruma altında”

Türkiye’nin, Çin’den satın aldığı üç milyon doz koronavirüs aşısı, 30 Aralık’ta ülkeye gelmiş, 13 Ocak’ta da gerekli kontrolleri tamamlayarak “Acil Kullanım Onayı” almıştı. Bakan Koca, aşılama süreci ile ilgili şu bilgileri paylaştı: “Sağlık çalışanlarımızı takiben engelli, yaşlı bakım evleri ile huzurevlerinde yaşayan vatandaşlarımızın yerlerinde aşılamaları tamamlandı. Koruma sorumluluğu üzerimizde en çok bulunan bu grup öncelikle aşılanmış oldu. Kademeli olarak 90 yaş ve 85 yaş üzeri vatandaşlarımız evlerinde aşı oldular. İleri yaşları nedeniyle evlerinde aşı uygulamasına gittiğimiz vatandaşlar ile aynı hanede yaşayan 65 yaş üstü vatandaşlarımız varsa onların da aşı uygulamaları evlerinde gerçekleştirildi. Sağlık ordumuz silahlandı, büyüklerimiz koruma altında.”

“Sağlık çalışanlarının aşılanması tamamlandı”

Sağlık çalışanlarının aşılanma sürecinin de tamamlandığını belirten Koca, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Bilim Kurulumuzun önerileri ile hazırlanan aşı programına göre öncelikle sağlık çalışanlarının aşılanması tamamlandı. Sağlık çalışanlarımızın aşılanması, savaşa hazırlanan askerlerimizin silahlanması ile eşdeğerdir. Mücadelenin en ön safında bulunan neferlerimiz daha güvenli bir alana yaklaşmışlardır.”

Bakan Koca son olarak, Türkiye’nin Çin’den sipariş ettiği ve pazartesi günü (25 Ocak) ülkeye ulaşan 6,5 milyon doz koronavirüs aşısının da gerekli testlerin tamamlanmasının ardından kullanıma sunulacağını duyurdu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.