Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gezi Parkı davasında silbaştan: Sekiz kişi hakkında yurtdışı yasağı getirildi, ilk duruşma 21 Mayıs’ta

Gezi Parkı davasında daha önce yargılanan tüm sanıklar hakkında beraat kararı veren İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi, istinaf mahkemesinin kararı bozması üzerine sekiz sanık hakkında yurtdışı yasağı getirdi. Davanın ilk duruşması 21 Mayıs 2021 tarihinde, İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde yapılacak.

İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi, Gezi Parkı eylemleri ile ilgili istinaf mahkemesinin beraat kararını bozmasının ardından yeniden yargılamayla ilgili tensip tutanağı hazırladı.

Mahkeme, davanın sekiz sanığı Mücella Yapıcı, Ali Hakan Altınay, Çiğdem Mater Utku, Mine Özerden, Can Atalay, Tayfun Kahraman, Yiğit Aksakoğlu ve Yiğit Ali Ekmekci hakkında yurtdışı yasağı getirdi.

Gezi Parkı davasından beraat eden ancak başka bir davadan tutuklu bulunan iş insanı Osman Kavala da bu davada yeniden yargılanacak.

Davanın ilk duruşması 21 Mayıs 2021 tarihinde, İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde yapılacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.