Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İstanbul-Tozkoparan’da riskli alan ilan edilen mahallede belirsizlik sürüyor: “Sonuna kadar mücadele edeceğiz”

İstanbul’un Güngören ilçesine bağlı Tozkoparan Mahallesi’nde bir bölge riskli alan ilan edilmiş ve geçen ay mahalleliye “Evlerinizi 30 gün içerisinde boşaltın” başlığıyla tebligat gönderilmişti. 

Mahalle sakinleri, yapılanın kentsel dönüşüm değil, rantsal dönüşüm olduğunu söylerken İstanbul 10. İdare Mahkemesi, yürütmeyi durdurma kararı verdi. 

Tebligata göre İstanbul Üniversitesi tarafından hazırlanan raporda sözkonusu yapıların yıkılacak durumda olduğu tespit edildi ancak mahalleli, evlerinin yıkılacak durumda olmadığını, ilgili yasa gereği yıkılmak için bunun öne sürüldüğünü savunuyor. Riskli alan ilan edilen bölgenin geleceği ise belirsizliğini koruyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.