Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bahamalar’da mahsur kalan üç Kübalı 33 gün sonra kurtarıldı

Karayipler’de bir ada devleti olan Bahamalar’da mahsur kalan Kübalı üç kişi, 33 gün sonra kurtarıldı. Issız bir adada mahsur kalan üç kişinin hindistancevizi, kabuklu deniz hayvanları ve fare yiyerek hayatta kaldığı öğrenildi.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Sahil Güvenlik yetkilileri, helikopter ile rutin devriye uçuşu yaparken Bahamalar’daki ıssız bir adada üç kişinin bayrak salladığını gördü. Adadaki üç kişinin kurtarıldığı operasyondan önce helikopterden yiyecek ve içecek malzemeleri atıldı.

Sahil Güvenlik yedinci bölgesinde komuta görevlisi olan Sean Connett, “Rutin devriyeler konusunda hassasiyet gösteren hava mürettebatımız sayesinde adada sıkıntı yaşayan insanları tespit ettik ve kolayca müdahale edebildik” dedi.

Adada mahsur kalan üç kişi 30 dakikalık bir operasyonla kurtarıldı. İsmi açıklanmayan kişilerin Kübalı oldukları ve şiddetli dalgalara yakalanan teknelerinin açık denizde battığı öğrenildi. Tekneleri alabora olan Kübalılar ise yüzerek adaya sığındıklarını açıkladı.

33 gündür adada olduklarını belirten Kübalılar’ın, bu zaman zarfında hindistancevizi, kabuklu deniz hayvanları ve fare yiyerek hayatta kaldıkları bildirildi. Kurtarılma operasyonundan sonra hastaneye sevk edilen Kübalılar ABD sınır devriyesine teslim edildi. Bu kişilerin Göçmenlik ve Gümrük İdaresi vasıtasıyla Küba’ya geri gönderildiği de belirtildi.

Derleyen: Senem Görür

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.