Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde gemi faciası: En az 60 kişi hayatını kaybetti, 300’den fazla kişi aranıyor

Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nin batısındaki Mai-Ndombe Gölü’nde dün (15 Şubat) bir geminin batması sonucu en az 60 kişi hayatını kaybetti, yüzlerce kişiyi arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Kongo Demokratik Cumhuriyeti İnsani Yardımlar Bakanı Steve Mbikayi, gemi faciasına ilişkin Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, batan gemide yaklaşık 700 kişinin olduğunu, şu ana kadar en az 60 kişinin faciada hayatını kaybettiğini ve yaklaşık 300 kişinin de ekipler tarafından kurtarıldığını açıkladı.

Faciaya, geminin gece saatlerinde yönünü bulmada zorluk yaşamasının sebep olduğunu belirten Mbikayi, gemiye kapasitesinin üzerinde insan alındığının tespit edildiğini ve kazadan sorumlu olanların hesap vereceğini söyledi.

Geminin yolculuğuna pazar gecesi (14 Şubat) Mbandaka şehrine gitmek üzere ülkenin başkenti Kinşaşa’dan başladığı belirtilirken facia, geminin rotası üzerindeki Mai-Ndombe bölgesinde yaşandı.

Mevsimsel yağışlar boyunca yapılan gemi seyahatlerinin tehlikeli olabileceğine dikkat çeken yetkililer, ülkede geçen ay da üç kişinin hayatını kaybettiği bir gemi faciası yaşandığını hatırlattı. Kongo’da halk, ülkenin asfalt yollarının yetersiz olması sebebiyle ulaşım için genellikle nehirleri ve gölleri kullanıyor.

Derleyen: Enes Kerim Şafak

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.