Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

EuroLeague’de 26. hafta: Lider Barcelona dağılıyor, ligde ASVEL rüzgârı esiyor

Avrupa basketbolunun kulüp düzeyindeki bir numaralı organizasyonu Türk Hava Yolları (THY) EuroLeague‘de heyecan, 26. hafta maçlarıyla devam etti. Türkiye temsilcileri Anadolu Efes ve Fenerbahçe Beko’nun mücadele ettiği THY EuroLeague’in 26. haftasında 25 Şubat ve 26 Şubat günleri dokuz karşılaşma yapıldı. 26. haftada gözler ligin iki Türk takımının karşılaştığı derbiye çevrildi ve derbiyi Anadolu Efes farklı kazandı

Normal sezonun son sekiz haftasına girilen ligde, ilk sekiz hedefi olan takımlar arasındaki yarış ısınmaya başladı. Lig bu hafta da olağanüstü maçlara sahne olurken, gözler iki Türk takımına çevrilmişti. Arka arkaya 10 galibiyet ile rüzgârı arkasına alan Fenerbahçe Beko’ya Anadolu Efes, “dur” dedi. Efes’te kariyer rekoru kıran Vasilije Micic, maçın yıldızı oldu. 

Haftanın açılış maçında, Zenit St. Petersburg ile Valencia Basket karşı karşıya geldi. Rus takımı ev sahipliğinde, Sibur Arena’da oynanan maçı Valencia Basket, 91-62’lik skorla kazandı. Fenerbahçe Beko’nun eski oyuncusu Nikola Kalinic, Valencia’nın galibiyetine 12 sayı ve 12 asistlik double-double performansı ile katkı sağlarken ev sahibi takımda en skorer isim, attığı 12 sayı ile Alex Poythress oldu. Geçen hafta aldığı Kızılyıldız galibiyeti ile mağlubiyet serisine nokta koyan Zenit, Valencia karşısında bir kez daha mağlup oldu. Zenit aldığı yenilgi ile ilk dört için verdiği mücadelede büyük yara alırken Valencia iki haftadır aldığı galibiyetlere bir yenisini daha ekledi ve ilk sekize göz kırptı. 

Haftanın sonucu merakla beklenen maçı Olympiakos ve CSKA Moskova arasında oynandı. Seyircilerin son saliseye kadar nefesini tuttuğu Pire’deki maçı CSKA Moskova, 75-74’lük skor ile kazandı.

Maça hızlı başlayan ve ilk yarı farkı 18 sayıya çıkaran CSKA, mücadelede 26 sayılık farkı yakaladı. Son periyottaki oyunu ile maça ortak olmayı başaran ve 26 sayılık farkı eritip öne geçen Olympiakos, son 40 saniyeye 72-71 önde girdi. Maçın sonlarında CSKA oyun kurucusu Mike James’in faul çizgisinden bulduğu sayılar ile maçın skoru belirlendi. Olympiakos forveti Georgios Printezis’in son saniyede kullandığı şut ile isabeti bulamaması sonucunda, haftanın maçının kazananı Rusya temsilcisi oldu. Karşılaşmanın en değerli oyuncusu sahada kaldığı 30 dakikada 15 sayı 4 ribaund ve 6 asist üreten Mike James olurken Olympiakos’un maça tutunmasını sağlayan Shaq McKissic’in 24 sayısı mağlubiyeti engelleyemedi. 

Haftanın bir diğer önemli karşılaşması Real Madrid ve Zalgiris Kaunas arasında oynandı. Üst üste aldığı mağlubiyetlere bir son veren ve nefes alan İspanya temsilcisi, ilk sekiz yarışından kopmadı. Litvanya ekibi Zalgiris ise galibiyet için çok uğraşsa ve zaman zaman maça ortak olsa da Madrid’in galibiyetine engel olamadı. İlk çeyrekte kurduğu hâkimiyet ile farkı 21-13’e getiren Real Madrid, ikinci çeyreği de önde tamamladı. Maçın son çeyreğine kadar karşılıklı basketler ile devam eden ve son çeyreğinde maçı kopartan Real Madrid’de, Gabriel Deck 19 sayı ve 6 ribaunt ile maçın yıldızı oldu. Zalgiris’te ise Paulis Jankunas attığı 13, Nigel Hayes 11 sayı ile takımlarında çift haneleri bulan oyuncular oldu.

Haftanın kapanış maçı ise büyük bir sürprize sahne oldu. Deplasmanda Barcelona ile karşılaşan ASVEL, sahadan 76-69’luk skor ile galip ayrıldı. Sezon başından beri yaptığı transferler ile ses getiren Barcelona karşısında sürpriz bir galibiyete imza atan ve ligdeki dengeleri değiştirmeye devam eden Fransız ekibi, üst üste aldığı yedi galibiyet ile ligin en formda takımlarından biri olduğunu gösterdi. Karşılaşmanın yıldızı, sahada kaldığı 28 dakikada bulduğu 13 sayı, 8 ribaunt ve 2 top çalma ile William Howard oldu. Barcelona’da ise Brandon Davies’in bulduğu 22 sayı ve 8 ribauntluk performans galibiyet için yeterli olmadı. Bu sonuç ile ASVEL, 1996 yılından beri ilk kez Barcelona deplasmanından galibiyet ile ayrıldı ve ilk sekiz umutlarını korumaya devam etti. 

Lider Barcelona ise aldığı sekizinci mağlubiyete rağmen liderlik koltuğunu bırakmadı. Barcelona’nın bu hafta başında duyurduğu transferi Pau Gasol ise maç kadrosunda yer almadı. Gasol’un hafta içinde takıma katılması bekleniyor.

Haftanın diğer karşılaşmalarında alınan sonuçlar:

Olimpia Milano – Khimki: 84-74

Bayern Münih – Maccabi Tel Aviv: 72-70

Baskonia – Kızılyıldız: 87-67

ALBA Berlin – Panathinaikos: 74-65

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.