Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı – ABD Kaşıkçı raporunu açıkladı, basın sordu: Prens nerede?

Gazeteci Murat Yetkin, YetkinReport‘ta yayımladığı yazısında, dün (26 Şubat) açıklanan ve  2 Ekim 2018’de Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’nda işlenen gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetinin, Suudi Arabistan’ın Veliaht Prensi Muhammed Bin Salman’ın onayıyla işlendiğinin ABD yönetimince de resmen kabul edildiğini gösteren ABD istihbarat raporunu ve sonuçlarını ele aldı.

“Kaşıkçı cinayeti dosyasının açıklanıp Suudi Prens’in suçlanması insan haklarına verilen önem bakımından bir örnektir. Öte yandan Prens’in yaptırımlardan muaf tutulması, yine ve yeni bir pazarlık mı açıldığını akla getiriyor. Bakarsınız Suudi Arabistan bu günlerde ABD çıkarlarına yarayacak akla gelmeyecek bir adım atar, Prens kurtulur. Amerikan basınının ’37 yaşındaki katil monark başa geçip ölene kadar kalırsa ne olacak’ sorusu da söner gider. Umarım yanılırım. Ama reel politikada çifte standart ve ikiyüzlülük sınır tanımıyor” diyen Murat Yetkin‘in yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.