Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İçişleri Bakanlığı işletmelerin yeni çalışma saatlerini açıkladı

İçişleri Bakanlığı, “kontrollü normalleşme” süreci kapsamında işyerlerinin çalışma saatleri konusunda valiliklere bir genelge yolladı. Genelgeye göre, düşük, orta, yüksek riskli illerde market, manav, kasap, berber, kuaför, güzellik salonları saat 07.00-20.00 arasında açık olacak.

İçişleri Bakanlığı, valiliklere “İş Yerlerinin Çalışma Saatleri” konulu bir genelge gönderdi. Şehirlerin vaka sayıları gözetilerek dört risk grubuna ayrıldığını anımsatan genelge, her risk grubunda işyerlerinin çalışma saatlerini açıkladı. Genelgeye göre düşük, orta ve yüksek risk grubunda bulunan illerde, lokanta, restoran, kafeterya, pastane, tatlıcı gibi yeme içme yerleri ve kıraathane ve çay bahçesi gibi işyerlerinin, 07.00-19.00 saatleri arasında yüzde 50 kapasite ile müşterilerine işyerinde hizmet sunabilecekleri belirtildi.

Yine genelge göre, düşük, orta ve yüksek risk grubundaki illerde bakkal, market, manav, kasap, berber, kuaför ve güzellik salonu, terzi, ayakkabıcı gibi işyerleri 07.00-20.00 saatleri arasında hizmet verebilecek.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.