Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Londra’da hızlı trenin üzerine çıkan kedi paniği: Yetkililer 2,5 saat uğraştı, seferler aksadı

İngiltere’nin başkenti Londra’daki Euston İstasyonu’nda, bir hızlı trenin üzerine çıkan ve inemeyen kedi nedeniyle tren seferleri aksadı. Trenin yukarısında bulunan yüksek gerilim hattının kediye zarar vermesinden korkan yetkililer, kediyi kurtarmak için 2,5 saat uğraştı.

İngiltere’nin başkenti Londra’da tren seferleri sık sık aksıyor. Bu aksamaların sebebi bazen kuğular bazense diğer kuş türleri oluyor ancak salı günü (2 Mart) Camden bölgesinde bulunan Euston İstasyonu’ndaki tren seferlerin aksamına neden olan şey bir kediydi.

Londra’dan Manchester’a gidecek bir hızlı trenin hareket saatinden yaklaşık 30 dakika önce yetkililer tarafından fark edilen kedi, istasyon görevlilerinin çabalarına rağmen trenin üstünden bir türlü indirilemedi. Trenin üzerinden geçen 25 bin voltluk gerilim hattının kediye zarar vermesinden korkan yetkililer, treni servis dışı bırakarak tüm yolcuları tahliye etti.

​​Manchester’a gidecek tren yolcuları istasyondaki başka bir trenle rötarlı olarak yolculuklarına başlarken trenin üzerine çıkan kedi, yetkililerin 2,5 saatlik çabasının ardından istasyondaki bir çöp kutusunun platform olarak kullanılmasıyla trenin üzerinden indirildi. 

İstasyonun görevlileri, kedinin sağlıklı olduğunu ve trenin tepesine nasıl çıktığının henüz belirlenemediğini söyledi.  

İstasyonun müdürü Joe Hendry de “Çoğu zaman istasyona giren kuşlarla uğraşıyoruz ama ilk kez trenin üzerine çıkan bir kediyle karşılaştım. Neyse ki merak kediyi öldürmedi. Kurtulmak için dokuz canından birini kullanmak zorunda kalmadığı için mutluyuz” diye konuştu.

Derleyen: Meryem Zelal Direkçi

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.