Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hakkındaki cinsel taciz iddiaları nedeniyle New York Valisi Andrew Cuomo hakkında azil tasarısı hazırlandı

New York Eyalet Meclisi’nin Cumhuriyetçi üyeleri, New York Valisi Andrew Cuomo’nun hakkındaki taciz iddiaları sebebiyle görevinden azledilmesi için bir tasarı hazırladı. Meclisin Cumhuriyetçi lideri Will Barclay, “Bir süredir bomba gibi iddialar birbiri ardına geldi. Valinin güvenilirliğini kaybettiğini düşünüyoruz” dedi. 

New York Eyalet Meclisi’nin Cumhuriyetçi üyeleri, hakkındaki cinsel taciz suçlamaları nedeniyle New York Valisi Andrew Cuomo’nun görevinden azli için bir tasarı hazırladı. Meclisin Cumhuriyetçi lideri Will Barclay, konu hakkında yaptığı açıklamada, Cuomo’ya yöneltilen cinsel taciz suçlamaları karşısında valinin güvenilirliğini kaybettiğini ve bu yüzden görevden alınma zamanının geldiğini savundu. 

Barclay açıklamasında, eyalette artan koronavirüs kaynaklı ölümlerin gizlenmesinden de Vali Cuomo’yu sorumlu tutarak, “Bir süredir bomba gibi iddialar ardı ardına geldi. Valinin güvenilirliğini kaybettiğini düşünüyoruz” dedi.

Cuomo’ya yöneltilen azil tasarısı, eyalet meclisinin sözcüsü Demokrat Carl Heastie tarafından da desteklendiği taktirde tasarıda oylama aşamasına geçilecek. Heastie daha önce hakkındaki cinsel taciz iddiaları ve eyaletteki koronavirüs verilerini gizlemesinden ötürü Cuomo’yu, istifaya çağırmıştı. 

Cuomo hakkındaki taciz iddiaları araştırılıyor

New York Başsavcısı Letitia James, pazartesi günü (8 Mart), eyalet valisi Cuomo’nun kadın yardımcılarına cinsel tacizde bulunduğu iddialarını araştırmak için eski bir federal savcı ve avukat görevlendirdi.

James, atadığı yetkilileri “onlarca yıllık soruşturma yürütme ve hukukun üstünlüğünü korumak için mücadele etme deneyimine sahip bağımsız hukuk uzmanları” olarak nitelendirirken “Her ikisinin de bu soruşturmayı yürütmek ve New York halkına hak ettiği cevapları vermek için gerekli bilgi ve geçmişe sahip olduklarına dair şüphem yok” diye konuştu.

Ne olmuştu?

Vali Cuomo’nun eski danışmanı Lindsey Boylan, 24 Şubat 2021 tarihinde, Medium adlı internet sitesinde yayımladığı blog yazısında, Cuomo’nun 2018 yılında ofisinde kendine uygunsuz davranışlarda bulunduğunu söylemişti. 

Lindsey Bolan

27 Şubat 2021 tarihinde New York Times gazetesine açıklamalarda bulunan Cuomo’nun eski danışmanlarından Charlotte Bennett (23) de Cuomo’yu cinsel taciz ile suçlamıştı. 

Eski danışmanlarının yanında, fotoğrafçı Anna Ruch (33) da Cuomo’nun 2019 yılının eylül ayında yapılan bir düğünde Cuomo’nun kendisini taciz ettiğini belirtmiş ve böylece Cuomo’ya yönelik taciz iddiasında bulunan kadınların sayısı üçe çıkmıştı.

Cinsel taciz ile suçlanan New York Valisi Andrew Cuomo, hakkındaki taciz iddiaları hakkında geçtiğimiz günlerde bir açıklama yapmış ve davranışlarından dolayı utanç duyduğunu ancak taciz suçlamalarından dolayı istifa etmeyeceğini belirtmişti.

Derleyen: Senem Görür

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.