Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İstanbullu Rumlar’ın “Baklahorani Karnavalı” bugün çevrimiçi kutlanacak

İstanbullu Rumlar’ın Paskalya Pazarı’na kırk gün kala hazırlıklarına başladıkları, Tatavla Karnavalı olarak da bilinen Baklahorani Karnavalı bugün saat 18.00’de çevrimiçi kutlanacak. İstanbul’un en eski semtlerinden biri olan, Şişli İlçesi’ne bağlı Kurtuluş (eski adıyla Tatavla) semti ile özdeşleşmiş bir gelenek olan karnaval, Aya Dimitri Rum Ortodoks Kilisesi Vakfı, Bellek Şişli, Feriköy Sanat ve Kültür Sevenler Derneği, Komşu Kapısı Derneği, Kurtuluş Çevre Grubu, Şişli’de Hayat, Şişli Kent Konseyi, Kurtuluş/Tatavla Dayanışma Ağı işbirliğiyle düzenleniyor.

Baklahorani Karnavalı, bu yıl koronavirüs salgını nedeniyle çevrimiçi olarak kutlanacak. İstanbullu Rumlar’ın Kurtuluş/Tatavla’da müzik, dans ve eğlenceyle kutladıkları karnaval, bugün (14 Mart Pazar) 18:00’den itibaren, karnavaltatavla.org sitesi üzerinden yayınlanacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.