Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan 14 Mart Tıp Bayramı mesajı: “Sağlık çalışanı olmak bir ayrıcalıktır, sağlık çalışanlarını yürekten kutluyorum”

14 Mart Tıp Bayramı, bu sene koronavirüs salgını nedeniyle çevrimiçi kutlandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da programa katıldı. Sağlık Bakanı Koca, “Sağlık çalışanı olmak bir ayrıcalıktır, 14 Mart’ta çalışan sağlık çalışanlarını yürekten kutluyorum” dedi.  

Koca, “Tüm insanlık gördü ki, başta hekimler olmak üzere sağlık çalışanı olmak ayrıcalıktır. Üstlendiğimiz sorumluluk da bir o kadar ağırdır. İhtiyacımız olan azimli, kararlı, donanımlı, hakkaniyeti gözeten yetkin kadrolardır. Ülke olarak bu hasletlere sahip bir sağlık ordumuz var” diye konuştu.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da 14 Mart Tıp Bayramı Programı’nda konuştu. Koronavirüs salgınında en önde mücadele eden sağlık çalışanlarına tebrik ederken, temizlik, maske ve mesafe kuralınıda hatırlattı. Erdoğan, koronavirüs salgını nedeniyle hayatını kaybeden sağlık çalışanlarını da andı. 

Erdoğan, Twitter üzerinden yaptığı bir paylaşımla da 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutladı. Erdoğan, “Bilgi, gayret ve becerinin fedakârlıkla birleştiği, doğrudan insan hayatına dokunan saygın bir mesleği icra eden sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı’nı can-ı gönülden tebrik ediyorum” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçtaroğlu da 14 Mart Tıp Bayramı’nda koronavirüs salgını nedeniyle hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının ailelerine bir mektup gönderdi. Kılıçdaroğlu, gönderdiği mektupta,

“İnsan hayatını kurtarırken kendi hayatlarını verdiler, bir hayat kurtarmak için yeri geldiğinde hayatlarını feda eden kişiler. Onlara minnet duyuyoruz. 83 milyon, sağlık çalışanlarına borçluyuz. 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla anı pulları bastırdık ve her bir sağlık şehidimizin ailesine duygularımızı anlatan bir mektup gönderiyoruz. Onlar bizim gönlümüzde 83 milyonun gönlünde yer ettiler. Hayatını kaybeden tüm sağlık çalışanlarının aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyoruz” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.