Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Twitter, Fransa’da İslam’a hakaret ettiği gerekçesiyle taciz edilen ve ölüm tehditleri alan gencin önce hesabını askıya aldı, tepkiler üzerine geri adım attı

Sosyal medya ağı Twitter, geçen yıl İslam dinini eleştiren bir video yayınladığından beri taciz ve ölüm tehditleri ile karşı karşıya kalan Fransız genç Mila’nın hesabını askıya aldı. Hesabı askıya alma kararı ile ilgili “hata yaptıklarını” kabul eden Twitter, Fransız gencin hesabını bu sabah itibari ile yeniden açtı. 

Sosyal medya ağı Twitter, pazar günü (14 Mart), geçtiğimiz yıl İslam’ı eleştiren bir video yayınladığından beri taciz ve ölüm tehditleri ile karşı karşıya kalan Fransız genç Mila’nın Twitter hesabını askıya aldı. Twitter öncelikle Mila’nın Twitter’ın kurallarını ihlal ettiğini iddia etti ancak Mila’nın hesabı dün sabah yeniden etkinleştirildi.

Mila’nın avukatı: “Twitter, mağdurları cezalandırıyor”

Mila’nın avukatı Richard Malka, Twitter’ın bu politikasını, “Sanki sokakta saldırıya uğradınız ve daha sonra saldırıdan ötürü siz mahkum edildiniz” benzetmesiyle eleştirdi.

Mila’ya desteklerini dile getiren çok sayıda Twitter kullanıcısı ise “Twitter, utanmalısın” diyerek destek tweetleri attı. 

Twitter: “Hata yaptık”

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) merkezli sosyal medya ağı Twitter, AFP haber ajansına konu ile ilgili bir açıklama yaptı. Hesabı askıya alma kararı ile “hata yaptıklarını” belirten Twitter yetkilileri, askıya alma kararını iptal etti.

Ne olmuştu?

18 Ocak 2020 günü Mila, Instagram hesabından yaptığı bir canlı yayında cinsellik hakkında konuştuğu sırada bir kullanıcı tarafından “pis lezbiyen” şeklinde hakarete uğramıştı. Mila, kendisine hakaret eden kullanıcıya, “Dinden nefret ediyorum. Kur’an bir nefret dinidir” yanıtını vermiş ve bu tartışma ülke geneline yayılmıştı. 

Mila, İslam dinini eleştiren paylaşımları nedeniyle ölüm tehditleri almış ve Fransız Eğitim Bakanı Gabriel Attal, LCI’ye yaptığı açıklamada, “Mila’nın hayatına devam edilmesi için yeni bir okul bulduklarını” söylemişti. 

Tartışmaların ardından açıklamalarda bulunan Mila ise, dinlerini yaşayan insanlara hakaret ettiği için özür dilemiş ve “Söylediklerim hakkında kesinlikle pişman değilim, bu benim düşüncemdi” ifadelerini kullanmıştı. 

Mila, paylaşımları nedeniyle çok sayıda kişinin öfkesinin odağına girse de “dine hakaret” yasalarının bulunmadığı Fransa’da yaptıkları, hükümet tarafından ifade özgürlüğü olarak yorumlanmıştı. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.