Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD Başkanı Joe Biden: “Putin bir katil, ABD seçimlerine müdahale etmenin bedelini çok yakında ödeyecek”

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden, ABD istihbaratının, Rusya’nın 3 Kasım’daki ABD seçimlerine müdahale ettiğine yönelik raporu hakkında yaptığı değerlendirmede, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e yönelik ağır ithamlarda bulundu. Biden, ABC News’a verdiği röportajda, Putin’in bir “katil” olduğunu ve ABD seçimlerine müdahale ettiği için bedel ödeyeceğini söyledi.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Ulusal İstihbarat Direktörlüğü’nün (NIC) 3 Kasım’da yapılan son ABD seçimlerine dış ülkeler tarafından yapılan müdahalelere ilişkin hazırladığı 15 sayfalık raporda Rusya ve İran’ı seçimlere müdahale etmekle suçlamasının ardından Vaşington ve Moskova hattında sular ısınıyor. 

Raporda yer alan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Moskova’nın seçim kampanyasını eski ABD Başkanı Donald Trump lehine manipüle etme girişimlerinden haberdar olduğu ve bazı girişimleri bizzat kendisinin yönetmiş olabileceğine yönelik ifadelerin ardından tüm gözler ABD Başkanı Joe Biden’a çevrilmişti.

Biden, ABC News’ta televizyon sunucusu George Stephanopoulos ile yaptığı röportajda, ABD istihbaratının seçimlere müdahalesi konusunda hazırlanan rapor ile alakalı ağır sözler sarfetti. Putin ve Rusya’nın seçimlere olan müdahalesi hakkında “Çok yakında ödeyeceği bedeli göreceksiniz” dedi.

Bunun üzerine Biden, Stephanopoulos’un, “Vladimir Putin’i tanıyorsunuz. Katil olduğunu düşünüyor musunuz?” sorusuna yönelik olarak sunucuyu onaylayarak ve “Öyle düşünüyorum” dedi. 

Biden, Stephanopoulos’a ocak ayının sonlarında Putin’le uzun bir görüşme yaptığını da söyleyerek “(Putin’e) Ben seni tanıyorum, sen de beni tanıyorsun. (Seçimlerde olası bir etki) Bunun gerçekleştiğini tespit edersem, hazırlıklı olun” dediğini de aktardı. 

Bununla birlikte Biden, röportajda iki ülkenin de çıkarına olan bazı konularda Rusya ile ortaklaşa hareket etmelerinin mümkün olduğunu söyledi. İşbirliği konusuna örnek olarak da Rusya ile nükleer silah kontrolü anlaşmasının süresinin uzatılmasına ilişkin temasları gösterdi. 

Derleyen: Senem Görür

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.