Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Prof. Dr. Ömer Faruk Çolak ile ekonomide masallar ve gerçekler

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak istifa ettikten bir hafta sonra, 14 Kasım 2020’de, video konferans ile katıldığı partisinin Kars ve Karaman kongrelerinde “Ekonomi, hukuk ve demokraside yepyeni bir seferberlik başlatıyoruz” demişti. Bu cümleden dört ay sonra Erdoğan önceki hafta insan hakları eylem planını geçen cuma da ekonomik reform paketini kamuoyuna açıkladı. Bugün ise Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, politika faizi olan bir haftalık repo faizi oranını %17’den %19’a yükseltti. Gelişmeleri Medyascope yayınında değerlendiren “Ekonomide Masallar Gerçekler” kitabının yazarı, İktisat ve Toplum Dergisi Editörü Prof. Dr. Ömer Faruk Çolak, ekonomik reform diye açıklananların reform olmadığı kanısında, Merkez Bankası’nın artırdığı faizin ise beklendiği gibi döviz tasarrufunu TL tasarrufa dönüştüremeyeceği inancında. Çolak’a göre bunun nedeni, güven sorunu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.