Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İBB Başkanı İmamoğlu, HDP Eş Genel Başkanı Buldan’ı aradı: “HDP’ye açılan kapatma davası ve Gergerlioğlu’nun vekilliğinin düşürülmesi demokrasiye aykırı bir tutum”

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ı arayıp Nevruz Bayramı’nı kutladı. İmamoğlu görüşmede HDP’ye açılan kapatma davası ve Ömer Faruk Gergerlioğlu‘nun vekilliğinin düşürülmesine ilişkin de konuştu, tüm bu gelişmeleri demokrasiye aykırı bir tutum olarak değerlendirdi. 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Pervin Buldan’a, “demokrasinin mihenk taşlarını birlikte örmeye devam edeceklerini” söyledi. Pervin Buldan da Ekrem İmamoğlu‘nun Nevruz Bayramı’nı kutlarken, İmamoğlu hakkında eski Ordu Valisi Seddar Yavuz’a hakaret ettiği iddiasıyla açılan davada verilen para cezası nedeniyle de kendisiyle dayanışma içerisinde olduğunu söyledi.

İmamoğlu, 8 Mart paylaşımında Buldan’ı etiketlemişti

İmamoğlu, 7 Mart 2021’de İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın isimlerini etiketleyerek bir 8 Mart paylaşımı yapmıştı. İmamoğlu paylaşımında, “İYİ Parti Genel Başkanı Sayın @meral_aksener ve HDP Eş Genel Başkanı Sayın @PervinBuldan‘ın nezdinde tüm kadın siyasetçilerin ve Türkiye genelindeki kadın belediye başkanı mevkidaşlarımın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlarım” ifadelerini kullanmıştı.

Bu paylaşım İYİ Parti cephesinde tepkiyle karşılanmıştı.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu İmamoğlu’nun bu paylaşımına tepki göstermiş, “Anneleri yıllardır evlâtsız bırakan bir cinayet şebekesine mesafesizliğini milli hassasiyet ve haysiyet itirazımız olarak ifade ettiğimiz HDP ve siyasilerinin isimlerinin, şehit annelerine borcunu vatan borcu bilen Meral Akşener ismi ile birlikte zikredilmesini doğru bulmuyorum. Öcalan’a mektup yazdırılmasının milli iradeyi ne istikamette kamçıladığını ve ikinci seçimin sonuçlarına ne yönde tesir ettiğini hiç kimse unutmamalı! En başta da Ekrem Bey. Bu vesileyle başta şehit annelerimiz olmak üzere tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun” ifadelerini kullanmıştı.

Meral Akşener ise Ankara’da bir açıklama yaparak, “Sayın İmamoğlu bir mesaj attı, milletvekilimiz Ağıralioğlu da buna tepki gösteren bir tweet attı. İkisi de fikir hürriyetidir. Arkadaşlarımın çoğu da beğenmedi, saygı duyuyorum” demişti.

“Seni bulurum” tartışması

Geçtiğimiz gün ise 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle düzenlenen törende, gazi yakını olduğunu iddia eden bir kişi, İmamoğlu’na tepki gösterdi. 

Edirnekapı Şehitliği’nde düzenlenen törenin ardından Ekrem İmamoğlu’nun, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ile birlikte şehit mezarlarına karanfil bıraktığı esnada bir kişi, İmamoğlu’na tepki gösterdi. “Sayın Başkan bir şey sorabilir miyim, ben bir gazi yakını olarak bir şey sorabilir miyim?” diyerek Ekrem İmamoğlu’na seslenen ve gazi yakını olduğunu söyleyen kişi, “Burası Pervin Buldan ile birlikte çiçek ektiğin hatıra ormanı değil başkan” dedi. 

Ekrem İmamoğlu bu sözlere karşılık, “Hadsizlik yapıyorsun, şov yapıyorsun, gazi öyle olmaz” dedi ve gazi yakını olduğunu söyleyen kişi alandan uzaklaştırılırken tepki göstermeye devam ederek “Seni araştırır bulurum ben, merak etme” sözlerini sarf etti.

İmamoğlu, olayın ardından yaptığı açıklamada, “Hiçbir tatsızlık olmadı. Ben yüzlerce şehit yakını, gazi yakınıyla kucaklaştım, dertleştim. Acılarımızı paylaştık. Bir vatandaşın bence münasebetsiz bir girişimi oldu. Zira ben kendisine önce konuşmak istiyorum dediğinde, ‘konuşalım bekleyin’ diye cevap verdim. Sonra orada bağırarak şov yapmaya gayret gösterdi. Yani yapacak bir şey yok. Kimdir bilmiyorum, bakılır. Ama ben orada yüzlerce şehit ailesiyle gazi ailemizle gazilerimizle kucaklaştım, dertleştim. Benimle bu dini duygular üzerinden kimse bu tarz bir ilişkiye girmeye kalkmasın” dedi.

Olay sosyal medyada büyük tepki çekti. İmamoğlu’nun ‘seni bulurum’ ifadesine karşılık olarak Twitter’da #benibul etiketi açıldı.

“Gazi yakınıyım” diyen kişi eski İBB çalışanı çıktı

Gazi yakını olduğunu öne süren Mustafa İlker Yılmaz‘ın ise AKP döneminde İSMEK’te çalıştığı, yeni dönemde ise kendisine iş verilmediği ortaya çıktı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.