Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Erkek şiddeti devam ediyor: Eşcinsel olduğu gerekçesiyle E.E.’ye şiddet uygulayan Fırat Kaya gözaltına alındı

“Fırat Delikanlı” ismini kullanan Fırat Kaya isimli erkek, 24 Mart’ta E.E.’yi darp etti ve bu görüntüleri sosyal medya hesabından paylaştı. Sosyal medyada büyük tepki çeken görüntülerin ardından Kaya’nın daha önce de başka kişileri darp ettiği ortaya çıktı. Hakkında Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılan Kaya, gözaltına alındı.

Aydın’da yaşayan Fırat Kaya, eşcinsel olduğu bilinen işitme engelli E.E.’ye şiddet uyguladı ve o anları Instagram hesabından paylaştı. Birçok kişinin tepkisini çeken paylaşımda Kaya, E.E.’nin ismini ifşa etti ve “sapık, gay şerefsiz” yazarak nefret söyleminde bulundu. Kaya’nın paylaşımının ardından 60 binden fazla kullanıcı Twitter’da #FıratDelikanlıTutuklansın etiketiyle tepki gösterdi. #FıratDelikanlıTutuklansın etiketi Twitter’da Türkiye gündemine girdi.

Tepkilerin büyümesinin ardından Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı, Fırat Kaya hakkında “adam öldürmeye teşebbüs” ve “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçlarından soruşturma başlattı. Kaya, Kocaeli Emniyet Müdürlüğü tarafından gözaltına alındı.

Kaya’nın E.E.’ye şiddet uyguladığı görüntülerin gündeme gelmesinin ardından geçmişte de işitme engelli başka bir kişiye şiddet uyguladığı görüntüler ortaya çıktı. İşitme engelli bir gence şiddet uygularken çekilen videosu sosyal medyada yayılan Kaya’nın birlikte olduğu ve işitme engelli olduğu öğrenilen bir kadına da şiddet uyguladığı anlaşıldı. Kaya’nın birlikte olduğu kadının gördüğü şiddet yüzünden gittiği hastanede çekilmiş görüntüleri ortaya çıktı.

25 Mart’ta Instagram hesabından hikaye paylaşım yapan Kaya, “#lgbt hepsini yok edecem” yazarak tehditlerine ve nefret söyleminde bulunmaya devam etti. 

Sosyal medyada olayın Aydın’da geçtiğinin iddia edilmesi üzerine, Aydın Barosu Başkanı Gökhan Bozkurt bir açıklama yaparak, suçun işlendiği yerin Kocaeli olduğunu belirtti. Konuyla ilgili açıklama yapan Aydın LGBTİ+ Dayanışması da “Fırat Delikanlı isimli faili teşhir ediyor, derhal tutuklanmasını talep ediyoruz. Şiddet gören arkadaşımızın yanında olduğumuzu ve  davasının takipçisi olacağımızı tüm kamuoyuna bildiriyoruz. #FıratDelikanlıTutuklansındedi

Fırat Kaya’nın şiddetine maruz kalan E. E., emniyetteki ifadesinde kendisi de işitme engelli olan Fırat Kaya tarafından hediyelik eşya işi için İzmit’e davet edildiğini, akşam dört arkadaşıyla dağ evinde içki içerken grubun saldırısına uğradığını anlattı. DHA’nın haberine göre Fırat Kaya’nın yaralama, tehdit, gasp, dolandırıcılık ve cinsel istismar gibi suçlardan toplam 30 sabıka kaydı bulunuyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.