Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Elçin Poyrazlar ile Avrupa Aktüel (2) – Salgın, Avrupalı kadınlar ve regl dönemleri: “Kadınlar fiziksel ve duygusal olarak kendilerini ‘bitkin’ hissettiğini söylüyor”

Pek çok araştırma koronavirüs salgınından en kötü etkilenen kesimin kadınlar olduğunu ortaya koyuyor. Birleşmiş Milletler’e (BM) göre, Türkiye’deki kadınlar ev işlerinde erkeklere kıyasla dört kat daha fazla çalışıyor. Üstelik kadına yönelik şiddet salgında artıyor. Avrupa Birliği’nin (AB) mart ayında çıkan raporu benzer bir tablonun Avrupa için de geçerli olduğunu gösterdi. Özellikle de göçmen kadınlar en dezavantajlı grubu oluşturuyor. Salgının Avrupa’daki kadınların bedenleri, ruh halleri ve genel sağlıkları üstündeki etkileri bu haftaki Avrupa Aktüel’in konusu. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.