Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Şehir Hepimizin (225): II. Dünya Savaşı’nda Giresun, Trabzon ve Rize’de gündelik hayat – Dr. Tuğba Eray Biber ile söyleşi

Şehir Hepimizin programının 225. bölümünde, 2013 yılında “Yunanistan’ın Karadeniz Bölgesi’ndeki Faaliyetleri (1914-1923)” başlıklı teziyle doktor unvanını alan ve halen Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak görev yapan Dr. Tuğba Eray Biber ile II. Dünya Savaşı’nın Karadeniz şehirlerindeki ekonomik ve sosyo-kültürel hayata yansımalarını; savaş ekonomisinin uygulandığı yıllarda, sosyal yardım kuruluşlarının faaliyetleri ve halkevlerinin etkinliğini, savaş için savunma hazırlıkları yapan Karadeniz insanının toplumsal değişime uyum sağlama pratiklerini konuştuk. Konuğumuzun ayrıca Milli Mücadele dönemi, Karadeniz Bölgesi, Batı Trakya ve II. Dünya Savaşı tarihi hakkında yayınları bulunmaktadır. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.