Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Polonya’nın Nobel Barış Ödülü sahibi eski Cumhurbaşkanı Lech Walesa, internette iş arıyor: “Pazarlığa açığım”

Polonya’nın eski Cumhurbaşkanı ve Nobel Barış Ödülü sahibi Lech Walesa, emekli maaşının 6 bin zloti olduğunu ve bu miktarın kendisine yetmediğini söyledi. Eşinin her ay 7 bin zloti harcadığı belirten Walesa, internette iş aradığını ve iş ilanında 20 bin zloti maaş istediğini aktardı.

Polonya’nın eski Cumhurbaşkanı ve ülkedeki komünizm döneminin ilk bağımsız işçi örgütü Dayanışma Sendikası (Solidarnosc) lideri olarak 1983 yılında Nobel Barış Ödülü kazanan Lech Walesa, internette iş aradığını duyurdu

Walesa, 50 yaş üstü iş arayan kişilere özgü bir internet sitesi olan flexi.pl‘ye verdiği ilanda iş aradığını belirtti. İş ilanında kendisinden, “deneyimli lider, büyük hatip, Nobel Barış Ödülü sahibi ve 1990 ile 1995 yılları arasında Cumhurbaşkanlığı yapmış” biri olarak bahseden Walesa, özel şirketlere liderlik eğitimi verebileceğini ve motivasyon toplantılarına katılacağını söyledi. 

“Devlet başkanları, Krallar ve Papa ile bir araya geldim”

Walesa yayımladığı iş ilanında, “Devlet başkanlarıyla, Krallarla ve Papa ile bir araya geldim. Polonyalı firmalara ilişkin bilgi ve deneyimimi seve seve aktarabilir ve Polonya ekonomisinin gerçek değerini inşa etmek için Polonyalı firmaların dünya çapındaki promosyonlarına katılabilirim” dedi. Walesa, aile toplantılarında konuklar ile bir araya gelip fotoğraf çektirebileceğini de söyledi.

Walesa, günlük bir-iki saatlik görüşmenin minimum 20 bin zloti olduğunu vurguladı. Bununla birlikte bu görüşmenin pazarlığa da açık olduğunu söyledi.

“Maddi olarak zor günler geçiriyorum”

Eski Cumhurbaşkanı geçtiğimiz yıl mart ayında verdiği bir röportajda, koronavirüs salgını nedeniyle zor günler geçirdiğini belirtmişti. Konuşmacı olarak İtalya’ya, Almanya’ya, Amerika Birleşik Devletleri’ne (ABD) ve başka yerlere gitmesi gerektiğini söyleyen Walesa, konuşmalarının salgın yüzünden iptal olduğunu söylemiş ve iflas ettiğini belirtmişti.

Emekli maaşının 6 bin zloti olduğunu ve eşinin sadece bir ayda 7 bin zloti harcadığını söyleyen Walesa, “Kendimi ve eşimi geçindirmek için para kazanmalıyım” demişti. Yedi çocuğu ve çok sayıda torunu olduğunu söyleyen Walesa, onları geçindirmek için paraya ihtiyacı olduğunu söylemişti. 

Derleyen: Senem Görür

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.