Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı: Çavuşoğlu siyasi hayatının belki de en büyük gafını yaptı

Gazeteci Murat Yetkin, YetkinReport‘ta yayımladığı yazısında, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun dün (6 Mayıs) Berlin’de Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas ile düzenlediği ortak basın toplantısında “Turistin görebileceği herkesi mayıs sonuna kadar aşılayacağız” demesinin, Çavuşoğlu’nun siyasi hayatının en büyük gafı olabileceğini belirtti.

“Çavuşoğlu, şimdiye dek dikkatli bir siyasetçi olarak bilinirdi. Siyasi İslamcılık kökünden gelmiyordu; tıpkı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu gibi Süleyman Demirel okulundan, DYP Gençlik Kollarından geliyordu. AK Parti kurucuları arasındaydı. Hatta AK Parti kurucuları arasında halen Kabinede kalan, Erdoğan dışındaki tek isim. TBMM Dışişleri Komisyonu, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi üyeliği ve Başkanlığı, AB İşleri bakanlığı aşamalarından geçip Dışişleri Bakanlığına getirilen bir diplomatik kariyere sahip. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’dan sonra şu anda en uzun süredir görevde olan Dışişleri Bakanı.

Bu gaftaki dikkatsizliği kendi özensizliğinden, ya da diplomasideki acemiliğinden kaynaklanmıyor yani; Erdoğan hükümetinin kendisini ne kadar siyasi ve ekonomik baskı altında hissettiğini gösteriyor” diyen Murat Yetkin‘in yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.