Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Berlin’den aşı patenti önerisine ret – Değer Akal: “Merkel, ‘Batı’nın mRNA teknolojisinin patent hakkının kaldırılması Afrika ülkelerinin değil, Çin’in işine yarayacak’ diyor”

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) aşıların fikri mülkiyet hakkının askıya alınmasına destek vereceğini açıklamasının ardından, koronavirüs aşısına herkesin eşit bir şekilde erişebilmesi için aşının patent haklarının kaldırılmasına yönelik tartışma devam ediyor. ABD’nin geçen haftaki açıklaması, Almanya Şansölyesi Angela Merkel ve BioNTech’in kurucuları Prof. Dr. Uğur Şahin ve Dr. Özlem Türeci tarafından olumlu karşılanmadı. Almanya’nın aşı patenti önerisine neden olumsuz baktığını, Şahin ve Türeci’nin açıklamalarının Almanya’da nasıl yankı bulduğunu ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun geçen haftaki Almanya ziyaretinin yansımalarını Berlin’de yaşayan gazeteci Değer Akal ile konuştuk. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.